sobota, 16 stycznia, 2021
No menu items!
Strona główna Kuchnia Znajomy nauczył mnie gotować gołąbki. Okazuje się proste i pyszne!

Znajomy nauczył mnie gotować gołąbki. Okazuje się proste i pyszne!

- Advertisement -

Cukinia jest łatwa do kupienia w supermarkecie lub na rynek i uprawiać we własnym ogrodzie.

Ale żeby stworzyć z nich pyszne danie, potrzebujesz dobrej wyobraźni. Lub właściwy przepis, na przykład gołąbki do dyni.

Do zrobienia gołąbki potrzebujesz trzech cukinii, 250 gramów mięsa mielonego, 150 gramów ryżu. Musisz wziąć łyżkę soli, jedną dużą cebulę, ostrą paprykę, szklankę wody, dwie łyżki gęstej śmietany i koncentratu pomidorowego, przyprawy do smaku. Oryginalna receptura wykorzystuje chmiel suneli i mielony pieprz.

Proces gotowania wygląda tak:

    Pokrój cebulę i paprykę na mięso mielone, ryż. Wszystko jest dokładnie wymieszane.

  • Trzy cukinie kroi się lub wciera na cienkich talerzach.
  • Talerze suszy się na sicie, a następnie częściowo kroi w kostkę.

  • Wymieszaj pokrojoną w plasterki cukinię z masą mięsną.
  • Mięso mielone układa się na talerzach cukinii i zawija.

        Nadziewane gołąbki duszone na patelni ze śmietaną, koncentratem pomidorowym i przyprawy.

      Gotowanie zajmuje tyle czasu, ile zajmuje gotowanie ryżu. Ale warto monitorować stan potrawy: szybko spala się na lekko naoliwionej patelni.

      Gotowe gołąbki z dyni podawane są na ciepło, w sosie pomidorowo-śmietanowym i drobno posiekanym koperku.

      Źródło: lemurov.net

      Podobał Ci się artykuł? Udostępnij znajomym na Facebooku:

Most Popular

Recent Comments