Ciasto jest miękkie i kruche, nadzienie soczyste i chrupiąca skórka
Składniki:
Dla testu:
- Masło – 200 g
- Cukier – 160 g
- Proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
- Cynamon – 1 / 2 łyżeczki.
- Cukier puder – do smaku
- Cukier – 2 łyżki. łyżki
- Orzechy włoskie – 30 g
-
Przygotowanie:
- Ubij zmiękczone masło i cukier na puszystą masę.
- Następnie wjeżdżamy do jaj i przynosimy mikser, aż będzie gładki.
Jajka – 2 szt.
Do zraszania:
Masło – 15 g
- Dodaj przesiana mąka i proszek do pieczenia.
- Zagnieść gładkie i miękkie ciasto.
Pokrój obrane jabłka na plasterki, a następnie włóż je do naczynia do pieczenia pokrytego pergaminem.
Posyp posiekanymi orzechami włoskimi na wierzchu, 2 łyżki. łyżki cukru i ułóż małe kawałki zimnego masła.
- Gotowe ciasto wystudzić w formie i posypać cukrem pudrem.
Smacznego!
Źródło: cooku.ru
Podobał Ci się artykuł? Udostępnij znajomym na Facebooku: