środa, 4 grudnia, 2024
No menu items!
Strona głównaKuchniaNorweska SROKA zasłużenie uznana za najlepszą

Norweska SROKA zasłużenie uznana za najlepszą

Ciasto jest miękkie i kruche, nadzienie soczyste i chrupiąca skórka

Składniki:

Dla testu:

  • Jabłka – 3-4 szt.
  • Mąka – 160 g
    • Masło – 200 g
    • Cukier – 160 g
    • Jajka – 2 szt.

    • Proszek do pieczenia – 2 łyżeczki
    • Cynamon – 1 / 2 łyżeczki.
    • Cukier puder – do smaku
    • Do zraszania:

    • Cukier – 2 łyżki. łyżki
    • Orzechy włoskie – 30 g
    • Masło – 15 g

    • Przygotowanie:

    • Ubij zmiękczone masło i cukier na puszystą masę.
    • Następnie wjeżdżamy do jaj i przynosimy mikser, aż będzie gładki.
      Dodaj przesiana mąka i proszek do pieczenia.

    • Zagnieść gładkie i miękkie ciasto.
    • Pokrój obrane jabłka na plasterki, a następnie włóż je do naczynia do pieczenia pokrytego pergaminem.

  • Posyp jabłka cynamonem, rozprowadź ciasto na wierzchu i równo.
  • Posyp posiekanymi orzechami włoskimi na wierzchu, 2 łyżki. łyżki cukru i ułóż małe kawałki zimnego masła.

  • Piec w temperaturze 180 ° C przez 35-40 minut.
    • Gotowe ciasto wystudzić w formie i posypać cukrem pudrem.

    Smacznego!

    Źródło: cooku.ru

    Podobał Ci się artykuł? Udostępnij znajomym na Facebooku:

    Most Popular

    Recent Comments