Szybka kolacja i uczta bankietowa to tylko nadziewane ziemniaki. I bardzo łatwo się przygotowuje.
Proste produkty tworzą naprawdę smaczne i satysfakcjonujące danie.
- 15 ziemniaków;
- 250 gr. mięso mielone;
- 1 cebula;
- 50 gr. krem;
- 50 gr. masło;
- sól i pieprz do smaku.
Składniki:
Gotowanie.
Ziemniaki obrać, wyciąć środkową część. Powinieneś dostać takie „stosy”. Gotować w osolonej wodzie przez 8-10 minut.
Obierz cebulę i wymieszaj z mięsem. Dodaj przyprawy i ponownie wymieszaj. Ziemniaki napełnij mięsem mielonym i umieść na głębokiej blasze do pieczenia.
Śmietanę połączyć z solą, roztopionym masłem i odrobiną ilość wody. Wylej tę mieszankę na nadziewane ziemniaki. Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Naczynie można również posypać startym serem.
Podawać na gorąco. Smacznego!
Jakie potrawy i smakołyki gotujesz najczęściej ? Jak długo ci one zabierają?
Źródło: lifter.com.ua
Podoba Ci się ten artykuł? Udostępnij znajomym na Facebooku: