sobota, 23 listopada, 2024
No menu items!
Strona głównaKuchniaNadziewane ziemniaki - bardzo proste, ale pyszne jedzenie

Nadziewane ziemniaki – bardzo proste, ale pyszne jedzenie

Szybka kolacja i uczta bankietowa to tylko nadziewane ziemniaki. I bardzo łatwo się przygotowuje.

Proste produkty tworzą naprawdę smaczne i satysfakcjonujące danie.

    Składniki:

    • 15 ziemniaków;
    • 250 gr. mięso mielone;
    • 1 cebula;
    • 50 gr. krem;
    • 50 gr. masło;
    • sól i pieprz do smaku.

    Gotowanie.

    Ziemniaki obrać, wyciąć środkową część. Powinieneś dostać takie „stosy”. Gotować w osolonej wodzie przez 8-10 minut.

    Obierz cebulę i wymieszaj z mięsem. Dodaj przyprawy i ponownie wymieszaj. Ziemniaki napełnij mięsem mielonym i umieść na głębokiej blasze do pieczenia.

    Śmietanę połączyć z solą, roztopionym masłem i odrobiną ilość wody. Wylej tę mieszankę na nadziewane ziemniaki. Piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Naczynie można również posypać startym serem.

    Podawać na gorąco. Smacznego!

    Jakie potrawy i smakołyki gotujesz najczęściej ? Jak długo ci one zabierają?

    Źródło: lifter.com.ua

    Podoba Ci się ten artykuł? Udostępnij znajomym na Facebooku:

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments