A oto przepis!
Pyszne, ekonomiczne danie z przydatnych składników? Miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz? Kto by odmówił takiego szczęścia!
Oto, czego potrzebujesz:
- 600 g gotowanych ziemniaków (5 szt.);
- 150 g wędzonej kiełbasy;
- 1 łyżka. l. mąka;
- 2 jajka;
- zielenie do smaku;
- sól i pieprz do smaku.
-
Metoda gotowania:
1. Zetrzyj ziemniaki, kiełbasę i ser na grubej tarce.
2. Wymieszaj w misce z jajkami, mąką, solą, pieprzem i posiekanymi ziołami.
3. Z powstałej mieszanki mokrymi rękami uformować sznycle, następnie zawinąć w mąkę (lub bułkę tartą) .
4. Smażyć na oleju na średnim ogniu, aż się zrumieni z obu stron.
Smacznego!
Źródło: lifter.com.ua
Podoba Ci się ten artykuł? Udostępnij znajomym na Facebooku:
RELATED ARTICLES
Recent Comments