sobota, 10 grudnia, 2022
No menu items!
Strona głównaKuchniaSznycel ziemniaczany: wszystkie są zjedzone, zjedzone i nie mogą spaść

Sznycel ziemniaczany: wszystkie są zjedzone, zjedzone i nie mogą spaść

A oto przepis!

Pyszne, ekonomiczne danie z przydatnych składników? Miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz? Kto by odmówił takiego szczęścia!

Oto, czego potrzebujesz:

  • 600 g gotowanych ziemniaków (5 szt.);
    150 g wędzonej kiełbasy;

    100 g sera ;
  • 1 łyżka. l. mąka;
  • 2 jajka;
  • zielenie do smaku;
  • sól i pieprz do smaku.

Metoda gotowania:

1. Zetrzyj ziemniaki, kiełbasę i ser na grubej tarce.

2. Wymieszaj w misce z jajkami, mąką, solą, pieprzem i posiekanymi ziołami.

    3. Z powstałej mieszanki mokrymi rękami uformować sznycle, następnie zawinąć w mąkę (lub bułkę tartą) .

4. Smażyć na oleju na średnim ogniu, aż się zrumieni z obu stron.

Smacznego!

Źródło: lifter.com.ua

Podoba Ci się ten artykuł? Udostępnij znajomym na Facebooku:

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments