Chcesz rozpieszczać całą rodzinę? Złap ten przepis.
Ciasto na nim okazuje się delikatne i dosłownie rozpływa się w ustach.
Ale główna atrakcja – w kremie.
Do ciast:
- 6 białek;
- 6 łyżek cukru;
-
- 6 żółtych tkov;
- 120 gr. cukier puder;
- cukier waniliowy;
120 gr. miękkie masło;
2 łyżki mielonych orzechów.
Składniki syropu:
- 200 ml. woda;
- cukier waniliowy.
- sto gr . czekolada;
-
Białka ubić na strome szczyty, dodać cukier, orzechy, mąkę i proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać.
Naczynie do pieczenia musi mieć 20 cm średnicy. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz skórkę do miękkości. Sprawdź gotowość wykałaczką.
Gotowanie śmietany.
Umieść 6 żółtek razem z cukrem pudrem na łaźni parowej, ciągle mieszając. Kiedy zaczną gęstnieć, wyłącz ogrzewanie i pozwól mieszaninie ostygnąć.
Dodaj miękkie masło i dobre zamieszanie. Następnie dodaj cukier waniliowy i orzechy.
Syrop do gotowania .
Wlej wodę i cukier ogień i pozwól mu się zagotować. Dodaj wanilinę i zdejmij z ognia.
Czekoladę rozpuść, dodaj masło i dobrze wymieszaj.
Kładzenie ciasta.
Pokrój ciasto na trzy części i każdą z nich nasącz syropem i posmaruj kremem . Polej ciasto lukrem.
Bon Appetit.
Jakie jest Twoje ulubione ciasto?
- 4 łyżki mąki;
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia;
- 10 jadalni łyżek ziemi orzechy.
Składniki śmietanki:
5 łyżek cukru;
Do glazury:
2 łyżki masła.
Źródło: lifter.com.ua
Podoba Ci się ten artykuł? Udostępnij znajomym z Facebooka: