piątek, 19 kwietnia, 2024
No menu items!
Strona głównaKuchniaCharlotte z kefirem: łatwiejsze i smaczniejsze niż biszkopt

Charlotte z kefirem: łatwiejsze i smaczniejsze niż biszkopt

Pyszne i piękne danie łatwe do przyrządzenia .

Do gotowania potrzebne są następujące składniki:

  • kefir, 1 szklanka;
  • mąka, 2 szklanki;
  • jajka, 3 szt;
  • jabłka, 4 szt .;
  • cukier, 1 szklanka;
  • soda, 1 łyżeczka;
  • olej roślinny.

Przygotowanie:

  • Połowę dostępnych jabłek pokrój w kostkę, a drugą w plasterki. Możesz lekko skropić sokiem z cytryny.
  • Ubij jajka z cukrem mikserem do bujnych form. Upewnij się, że cukier się rozpuści!
  • Przesiej mąkę.
  • Do masy jajecznej dodać sodę i kefir, wymieszać trzepaczką.
  • Stopniowo dodawaj mąkę, dokładnie ugniatając masę trzepaczką.
  • Posmaruj formę pokrytą pergaminem olejem roślinnym.
  • Ważny! Dla blasku Charlotte lepiej wybrać kształt o średnicy 24 cm.
  • Rozłóż połowę ciasta w formie. Połóż jabłka na wierzchu.
  • Wlej na nie resztę ciasta i rozłóż plasterki jabłka, lekko je zatapiając.
  • piekarnik rozgrzany do 180 stopni, około 40 minut. Źródło: duck.show

    Jak artykuł? Udostępnij znajomym na Facebooku:

Most Popular

Recent Comments