O lekkim zapachu cytryny!

- 100 g cukru;
- 1 jajko;
- 200 g mąki;
- skórki z cytryny;
- sól;
- 3 łyżki. l. cukier puder.
- 120 g miękkiego masła;
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia;
Przygotowanie:
jeden. Zetrzyj zmiękczone masło z cukrem w robocie kuchennym lub mikserze.

2. Dodaj jajko do masła i ponownie ubij.

3. Do masła dodać skórkę z cytryny, proszek do pieczenia, sól i przesianą mąkę. Zagnieść miękkie i elastyczne ciasto.

4. Zawiń ciasto w folię i wstaw do lodówki na 2 godziny.

5. Wyjmij ciasto z lodówki, posyp stół mąką i rozwałkuj! Niezbyt cienkie, inaczej ciasteczka będą suche.

6 … Pokrój ciasteczka na różne kształty i umieść na natłuszczonej blasze do pieczenia.

7 . Ciasteczka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 15-20 minut, aż będą miękkie.

Pamiętaj, aby zapisać swój przepis na to ciasteczko!
Źródło: lifter.com.ua