środa, 4 grudnia, 2024
No menu items!
Strona głównaKuchniaNie gotuję „śledzia pod futrem”, jak wszyscy są do tego przyzwyczajeni

Nie gotuję „śledzia pod futrem”, jak wszyscy są do tego przyzwyczajeni

Aby stworzyć śledzie pod futrem, użyj 250 gramów śledź, dwa buraki, trzy marchewki, trzy ziemniaki, cebula. Razem z nimi użyj łyżki octu w 6% lub 9%, oleju roślinnego, majonezu, soli i cukru. To wystarczy na cztery duże porcje.

Niektóre sekrety gotowania śledzia pod futrem pozwalają całkowicie odmienić smak potrawy. Najpierw należy upiec warzywa do sałatki. Odbywa się to w temperaturze 200 stopni do miękkości, dla najlepszych rezultatów można owinąć warzywa w folię.

Musisz upiec wszystko oprócz cebuli. Pod futrem piecze się drobno na śledzie. Kawałki cebuli są marynowane, w tym celu wkładają wszystko do miski i posypują cukrem i solą. Ocet jest dodawany w finale.

Rybę również kroimy na małe kawałki. Jest mieszany z cebulą i olejem roślinnym. Na tym etapie warzywa są już upieczone. Należy je zdjąć z folii i włożyć do blendera. Dosłownie dziesięć sekund wystarczy, nie powinieneś zamieniać ich w owsiankę. Następnie jajko na twardo kroi się nożem.

Nie używaj zbyt dużej ilości majonezu do gotowania. Na każdą warstwę sałatki nałóż łyżkę majonezu. Cóż, jeśli pilnujesz swojej wagi, możesz zamienić majonez na jogurt grecki. Jednak sałatka powinna dobrze namoczyć.

Sałatka należy układać warstwami, najlepiej w dużych kieliszkach do wina.

Warstwy są następujące: ziemniaki, śledź z cebulą, jaja, marchew, buraki. Możesz posypać przystawkę startym żółtkiem na wierzchu. Wszystko należy wlać do lodówki pod folią. Wystarczą cztery godziny.

Źródło: lemurov.net

Podoba Ci się ten artykuł? Udostępnij znajomym na Facebooku:

Most Popular

Recent Comments