piątek, 19 kwietnia, 2024
No menu items!
Strona głównaKuchniaNiesamowita świąteczna potrawa to prawdziwy przysmak, który zawsze przygotowuję na wakacje

Niesamowita świąteczna potrawa to prawdziwy przysmak, który zawsze przygotowuję na wakacje

Od dzieciństwa wielu zna takie danie, ka do galaretowatego języka, który matki często gotowały na wakacje i kładły na stole, zachwycając gości.

Jednak zwykła galareta nie jest jedyną opcją, a znacznie smaczniejsze i ciekawsze danie można przygotować z języka.

Do gotowania potrzebne są następujące składniki:

  • ozór wieprzowy, 500 g;
    czosnek, 3 ząbki;
  • ocet ryżowy lub jabłkowy lub zwykły, 2 łyżki;
  • rafinowany olej roślinny, 3 łyżki;
  • sos sojowy, 2 łyżeczki;

  • woda, 2,5 łyżki;
    • sól i cukier za pół łyżeczki. l;
    • pieprz czarny, ziele angielskie, chmiel-suneli do smaku.

    Proces gotowania jest bardzo prosty:

    • Umieść język w zimnej wodzie, a następnie gotuj, doprowadzając do wrzenia .
  • Pierwsza woda musi zostać osuszona, po czym język należy gotować przez 1,5 godziny w nowej wodzie. Następnie język powinien całkowicie ostygnąć.
  • Język należy wyjąć z patelni, a następnie wstawić do zimnej wody na 15 minut. Gdy się położy, łatwo będzie mu zdjąć skórę.
  • Mięso należy pokroić na małe kawałki.
  • Nadszedł czas na przygotowanie marynaty. Aby to zrobić, musisz ugryźć wodę, dodać masło i sól z cukrem, a także inne przyprawy do smaku. Ostateczny smak dressingu powinien być słodko-kwaśny, aby na tej podstawie można było dostosować smak.

  • Mięso wymieszać z drobno posiekanym czosnkiem. Teraz całą kompozycję można wypełnić marynatą.
  • Mięso przykrywa się pokrywką i przesyła na noc do lodówki.
  • Kiedy wszystko jest gotowe, możesz cieszyć się niezrównanym smakiem. Ponadto konsystencja takiego języka przypomina gęsią wątróbkę.

  • Źródło: duck.show

    Podoba Ci się ten artykuł? Udostępnij znajomym na Facebooku:

    RELATED ARTICLES

  • Most Popular

    Recent Comments