piątek, 19 kwietnia, 2024
No menu items!
Strona głównaKuchniaPyszna kwaśna śmietana, której nie trzeba piec

Pyszna kwaśna śmietana, której nie trzeba piec

Aby przygotować tę pyszną śmietanę, należy dołączyć minimum wysiłek. Nie wymaga to rozmazywania wielu naczyń. To ciasto można przygotować na święta i zwykłe dni.

Zachwycenie rodziny i przyjaciół czymś bardzo smacznym. Każda gospodyni może nauczyć się robić bardzo prosty deser.

Do gotowania potrzebujesz tych Składniki:

  • cukier 7,5 łyżki;
  • mąka, 2,5 łyżki;
  • jajka, 2 szt .;
  • tłusta śmietana, 400 g;
    • kruche ciasteczka. 300g;
    • masło, 120 g;
    • mleko, 1-2 łyżki;
    • masło, 100 g;

  • wanilina;
  • Proces gotowania jest prosty:

    • Najpierw w rondelku wymieszaj cukier i mąkę, następnie dodaj jajka i wszystko miksuj, aż będzie gładkie.
    • Teraz należy wlać śmietanę. Najlepiej wybrać najwyższą jakość i najgrubszą zawartość, bo od tego będzie zależał smak deseru.

    • Wszystko należy wymieszać, a następnie gotować, aż zgęstnieje na małym ogniu.
    • Po zagotowaniu kompozycję należy mieszać przez kolejne 2 minuty, aż na koniec uzyska się konsystencję budyniu.
  • Pula musi zostać usunięta postaw na lodzie z ognia, a następnie mieszaj kompozycję, aż ostygnie. Powinien być jednolity.
  • Możesz użyć swoich ulubionych ciasteczek jako podstawy. Który musi zostać zmiażdżony na okruchy.
    • Do powstałego miękiszu należy dodać masło, następnie wszystko wymieszać i ugotować ciasto.
  • Około jednej trzeciej okruchów należy zostawić, a resztę wsypać.

  • Forma z miękiszem jest usuwana z lodówki o jedną trzecią.
  • Masło należy zmiękczyć, następnie dodaj do niego cukier i wanilinę.
  • Schłodzoną śmietanę należy połączyć z masłem i dokładnie ubić.
  • A na ostatnim etapie nałóż krem na spód i wyślij ciasto na noc do lodówki.

      Źródło: duck.show

      Podoba Ci się ten artykuł? Udostępnij znajomym na Facebooku:

    Most Popular

    Recent Comments