sobota, 27 lipca, 2024
No menu items!
Strona głównaKuchniaPyszne Panierowane Kotlety Serca Z Kurczaka

Pyszne Panierowane Kotlety Serca Z Kurczaka

Przygotuj się szybko, zjedz z prędkością błyskawicy!

Składniki:

      Serca z kurczaka – 500

      d

      Kurze jajo – 2 PC

        Mąka – pięćdziesiąt g

    • Bułka tarta – sto g

    • Olej roślinny do smażenia – 5-7 ul .l

      Sól smak

  • Zmielony czarny pieprz smak

Przygotowanie:

  • Moje kurze serca i położyć je na papierowych serwetkach, aby wysuszone. Oczyszczamy każde serce z filmu i odcinamy warstwy tłuszczu.

    Wykonujemy nacięcie wzdłużne nożem, nie przecinając serc do końca, otwieramy je.

    Serca bijemy młotkiem kuchennym, aby się spłaszczyły, przykrywając folią spożywczą.

    Posolić i pieprzyć serca. Wsyp mąkę na płaski talerz, włóż do niej kolejno wszystkie serca, panierując z obu stron. Strząśnij nadmiar mąki.

    Jajka wstrząsnąć oddzielnie, dodać trochę soli. Następnie wkładamy serca do masy jajecznej.

    Następnie smarujemy je w pokruszonej bułce tartej, strząsając również nadmiar warstwy.

Smażyć na gorącym oleju przez 3-4 minuty z każdej strony. Nie trzeba przykrywać pokrywki, aby panierka była chrupiąca

Połóż smażone serca na serwetce, tak, aby wchłonął nadmiar oleju. Do serwowania serduszka można uzupełnić sosem.

Smacznego! Źródło: cooku.ru

Podoba Ci się artykuł? Udostępnij znajomym na Facebooku:

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments