Paluszki krabowe są dostępnym produktem w każdym sklepie. Zwykle są spożywane osobno i dodawane do sałatek, ale można poeksperymentować i przygotować nietypową przystawkę.
Okazuje się, że jest bardzo smaczny i po smaku nie da się określić, że głównym składnikiem są właśnie paluszki krabowe.
Tak więc do oryginalnej przystawki będą potrzebne same paluszki krabowe, które są lepiej schłodzone niż zamrożone, ponieważ nie kruszyć i dobrze kroić. W zasadzie składnik można zmielić w dowolny sposób, ale paski wyglądają bardziej oryginalnie. Aby je zdobyć, otwórz opakowanie i rozłóż każdy paluszek krabowy. Złóż wszystkie powstałe warstwy w stos i pokrój je w paski o szerokości około 5 milimetrów. Następnie złóż gotowe paski do odpowiedniej miski.
Teraz przygotuj marynatę. Do osobnego pojemnika wlej 100 mililitrów oleju roślinnego i sok z połowy cytryny, dodaj pół łyżeczki płatków papryki (nadaje się również mielona papryka), wyciśnij ząbek czosnku a także dodaj ulubione zioła, takie jak oregano, bazylia, tymianek. Możesz dodać trochę soli do smaku. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Wlej paski paluszków krabowych z marynatą maślaną, wszystko bardzo ostrożnie mieszaj i wstaw do lodówki na co najmniej jedną noc. Przystawka musi być zaparzona i namoczona w oleju i przyprawach. Po marynowaniu do stołu można podać oryginalne i pikantne paluszki krabowe.
Mało kto od razu zgadnie, jaki jest główny składnik tego dania!
Źródło: lemurov.net
Podobał Ci się artykuł? Udostępnij znajomym na Facebooku: