sobota, 23 listopada, 2024
No menu items!
Strona głównaKuchnia„Wzorowe” udka z kurczaka, które jadłam na przyjęciu, sprawiły, że od razu...

„Wzorowe” udka z kurczaka, które jadłam na przyjęciu, sprawiły, że od razu gotowałam w domu 2 kilogramy

Teraz chcę podzielić się z wami zwykłymi, ale bardzo nietypowa metoda robienia udek z kurczaka w piekarniku.

dwa i ten efekt, jakby wyczarowywali potrawę przez ponad godzinę w kuchni.

Zacznijmy gotować.

  • Czosnek pokroić w cienkie plasterki i posypać konsystencją solą i czarnym pieprzem.
  • Na wewnętrznej stronie nóg wykonujemy najgłębsze nacięcia i wypełniamy je posiekanym czosnkiem.
  • Powtarzamy tę funkcję z innymi nogami, pieprzem, solą dobrze ze wszystkich stron i odstawiamy na razie.

  • Włożyć rondel z grubym dnem cukier granulowany, dodać 1 łyżkę wody i gotować na dużym ogniu.
  • Gdy zaczną pojawiać się duże bąbelki, zmniejsz temperaturę do średniej. Czekamy na moment, kiedy słodki syrop zacznie nabierać złocistego koloru i od razu wlewamy do rondla zimną wodę.
  • Wyjmij i ostudź syrop.
  • Nogi pieczemy w temperaturze t 200 ° C przez 20 minut, zalewając marynatą.

Źródło: duck.show

Podobał Ci się ten artykuł? Udostępnij znajomym na Facebooku:

Most Popular

Recent Comments