Teraz chcę podzielić się z wami zwykłymi, ale bardzo nietypowa metoda robienia udek z kurczaka w piekarniku.
dwa i ten efekt, jakby wyczarowywali potrawę przez ponad godzinę w kuchni.
Zacznijmy gotować.
- Czosnek pokroić w cienkie plasterki i posypać konsystencją solą i czarnym pieprzem.
- Na wewnętrznej stronie nóg wykonujemy najgłębsze nacięcia i wypełniamy je posiekanym czosnkiem.
- Włożyć rondel z grubym dnem cukier granulowany, dodać 1 łyżkę wody i gotować na dużym ogniu.
- Gdy zaczną pojawiać się duże bąbelki, zmniejsz temperaturę do średniej. Czekamy na moment, kiedy słodki syrop zacznie nabierać złocistego koloru i od razu wlewamy do rondla zimną wodę.
- Wyjmij i ostudź syrop.
- Nogi pieczemy w temperaturze t 200 ° C przez 20 minut, zalewając marynatą.
Powtarzamy tę funkcję z innymi nogami, pieprzem, solą dobrze ze wszystkich stron i odstawiamy na razie.
Źródło: duck.show
Podobał Ci się ten artykuł? Udostępnij znajomym na Facebooku: