O lekkim zapachu cytryny!
Zapraszamy do wypróbowania przepisu na wspaniałe domowe kruche ciasteczka, przygotowywane są prosto i szybko – w zaledwie 10 minut. Najważniejsze jest, aby dokładnie postępować zgodnie z instrukcjami.
- 100 g cukru;
- 1 jajko;
- 200 g mąki;
- skórki z cytryny;
- sól;
- 3 łyżki. l. cukier puder.
- 120 g miękkiego masła;
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia;
Przygotowanie:
jeden. Zetrzyj zmiękczone masło z cukrem w robocie kuchennym lub mikserze.
2. Dodaj jajko do masła i ponownie ubij.
3. Do masła dodać skórkę z cytryny, proszek do pieczenia, sól i przesianą mąkę. Zagnieść miękkie i elastyczne ciasto.
4. Zawiń ciasto w folię i wstaw do lodówki na 2 godziny.
5. Wyjmij ciasto z lodówki, posyp stół mąką i rozwałkuj! Niezbyt cienkie, inaczej ciasteczka będą suche.
6 … Pokrój ciasteczka na różne kształty i umieść na natłuszczonej blasze do pieczenia.
7 . Ciasteczka wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 15-20 minut, aż będą miękkie.
Pamiętaj, aby zapisać swój przepis na to ciasteczko!
Źródło: lifter.com.ua