sobota, 23 listopada, 2024
No menu items!
Strona głównaKuchniaNaleśniki na zawsze trzymające się patelni to błędy gospodyń domowych

Naleśniki na zawsze trzymające się patelni to błędy gospodyń domowych

Moja babcia ma sekret doskonałych naleśników. Przynajmniej kręć z nimi reklamy!

Składniki:

  • 4 Art. l. olej roślinny
  • 4 łyżki. l. cukier
  • 2 łyżki stołowe. mąka
  • 2 łyżki stołowe. mleko
  • 4 jajka
  • 2 łyżki stołowe. l. skrobia
  • 1 łyżka. wrzątek
  • wanilina
  • szczypta soli

Podzielam przepis:

  • Ważną kwestią jest dokładne ubicie jajka cukrem. Następnie możesz dodać sól, wanilinę, mleko, masło. Kontynuuj ubijanie;
  • Gładkie naleśniki bez otworów pomogą uzyskać skrobię. Z pewnością trzeba go ugotować we wrzącej wodzie i dodać mieszaninę do ciasta;
  • Mąka jest ostatnim składnikiem. Dokładnie wymieszaj, nie powinno być ani jednej grudki w cieście!

Podgrzej patelnię olejem i zacznij smażyć. Naleśniki bez dziurek – idealne do zawijania nadzienia. Radzę położyć na nich starty ser, a następnie ulubione nadzienie .

Jeśli dodasz grzyby, szynkę, pikle, otrzymasz świetne danie!

Źródło: duck.show

Podobał Ci się artykuł? Udostępnij znajomym na Facebooku:

Most Popular

Recent Comments