Moja babcia ma sekret doskonałych naleśników. Przynajmniej kręć z nimi reklamy!
Składniki:
- 4 Art. l. olej roślinny
- 4 łyżki. l. cukier
- 2 łyżki stołowe. mąka
- 2 łyżki stołowe. mleko
- 4 jajka
- 2 łyżki stołowe. l. skrobia
- 1 łyżka. wrzątek
- wanilina
- szczypta soli
Podzielam przepis:
- Ważną kwestią jest dokładne ubicie jajka cukrem. Następnie możesz dodać sól, wanilinę, mleko, masło. Kontynuuj ubijanie;
- Gładkie naleśniki bez otworów pomogą uzyskać skrobię. Z pewnością trzeba go ugotować we wrzącej wodzie i dodać mieszaninę do ciasta;
- Mąka jest ostatnim składnikiem. Dokładnie wymieszaj, nie powinno być ani jednej grudki w cieście!
Podgrzej patelnię olejem i zacznij smażyć. Naleśniki bez dziurek – idealne do zawijania nadzienia. Radzę położyć na nich starty ser, a następnie ulubione nadzienie .
Jeśli dodasz grzyby, szynkę, pikle, otrzymasz świetne danie!
Źródło: duck.show
Podobał Ci się artykuł? Udostępnij znajomym na Facebooku: