Od dzieciństwa wielu zna takie danie, ka do galaretowatego języka, który matki często gotowały na wakacje i kładły na stole, zachwycając gości.
Jednak zwykła galareta nie jest jedyną opcją, a znacznie smaczniejsze i ciekawsze danie można przygotować z języka.
Do gotowania potrzebne są następujące składniki:
- ozór wieprzowy, 500 g;
czosnek, 3 ząbki;
sos sojowy, 2 łyżeczki;
- sól i cukier za pół łyżeczki. l;
- pieprz czarny, ziele angielskie, chmiel-suneli do smaku.
Proces gotowania jest bardzo prosty:
- Umieść język w zimnej wodzie, a następnie gotuj, doprowadzając do wrzenia .
Nadszedł czas na przygotowanie marynaty. Aby to zrobić, musisz ugryźć wodę, dodać masło i sól z cukrem, a także inne przyprawy do smaku. Ostateczny smak dressingu powinien być słodko-kwaśny, aby na tej podstawie można było dostosować smak.
Kiedy wszystko jest gotowe, możesz cieszyć się niezrównanym smakiem. Ponadto konsystencja takiego języka przypomina gęsią wątróbkę.
Źródło: duck.show
Podoba Ci się ten artykuł? Udostępnij znajomym na Facebooku: