środa, 4 grudnia, 2024
No menu items!
Strona głównaKuchniaPachnąca julienne z grzybami, jak w restauracji

Pachnąca julienne z grzybami, jak w restauracji

Jakie to pyszne!

    Składniki:

    • pieczarki – 800 gramów
    • twardy ser – 200 gramów
    • krem 20% – 300 ml

    masło – 3 łyżki.

  • cebula – 140 gramów
  • mąka – 2 łyżki.
    posiekany koperek – 1 łyżka
  • przyprawy – smak
  • gotowanie:

    • Drobno posiekaj cebulę.
    • Pokrój pieczarki na cienkie plasterki.
      • Smażyć cebulę na niewielkiej ilości oleju, aż stanie się przezroczysta .
      • Następnie dodaj grzyby i smaż na lekko rumiany kolor.
      • Dodaj 2 łyżki. mąkę i wymieszać szpatułką.

        Natychmiast wlej śmietanę, wszystko ponownie wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.

      • Umieściliśmy go po brzegi w foremkach, zostawiając miejsce na ser.
    • Każdą porcję posyp startym serem.
    • Pieczemy w temperaturze 180 C przez 20 minut.
      • Gotowe julienne posyp posiekanymi ziołami i podawaj .

      Źródło: cooku.ru

      RELATED ARTICLES

    Most Popular

    Recent Comments