Home Kuchnia Pyszna kwaśna śmietana, której nie trzeba piec

Pyszna kwaśna śmietana, której nie trzeba piec

0
223

Aby przygotować tę pyszną śmietanę, należy dołączyć minimum wysiłek. Nie wymaga to rozmazywania wielu naczyń. To ciasto można przygotować na święta i zwykłe dni.

Zachwycenie rodziny i przyjaciół czymś bardzo smacznym. Każda gospodyni może nauczyć się robić bardzo prosty deser.

Do gotowania potrzebujesz tych Składniki:

  • cukier 7,5 łyżki;
  • mąka, 2,5 łyżki;
  • jajka, 2 szt .;
  • tłusta śmietana, 400 g;
    • kruche ciasteczka. 300g;
    • masło, 120 g;
    • mleko, 1-2 łyżki;
    • masło, 100 g;

  • wanilina;
  • Proces gotowania jest prosty:

    • Najpierw w rondelku wymieszaj cukier i mąkę, następnie dodaj jajka i wszystko miksuj, aż będzie gładkie.
    • Teraz należy wlać śmietanę. Najlepiej wybrać najwyższą jakość i najgrubszą zawartość, bo od tego będzie zależał smak deseru.

    • Wszystko należy wymieszać, a następnie gotować, aż zgęstnieje na małym ogniu.
    • Po zagotowaniu kompozycję należy mieszać przez kolejne 2 minuty, aż na koniec uzyska się konsystencję budyniu.
  • Pula musi zostać usunięta postaw na lodzie z ognia, a następnie mieszaj kompozycję, aż ostygnie. Powinien być jednolity.
  • Możesz użyć swoich ulubionych ciasteczek jako podstawy. Który musi zostać zmiażdżony na okruchy.
    • Do powstałego miękiszu należy dodać masło, następnie wszystko wymieszać i ugotować ciasto.
  • Około jednej trzeciej okruchów należy zostawić, a resztę wsypać.

  • Forma z miękiszem jest usuwana z lodówki o jedną trzecią.
  • Masło należy zmiękczyć, następnie dodaj do niego cukier i wanilinę.
  • Schłodzoną śmietanę należy połączyć z masłem i dokładnie ubić.
  • A na ostatnim etapie nałóż krem na spód i wyślij ciasto na noc do lodówki.

      Źródło: duck.show

      Podoba Ci się ten artykuł? Udostępnij znajomym na Facebooku:

    NO COMMENTS