Przygotuj się szybko, zjedz z prędkością błyskawicy!
Składniki:
Serca z kurczaka – 500
d
Kurze jajo – 2 PC
Mąka – pięćdziesiąt g
-
Bułka tarta – sto g
-
-
Olej roślinny do smażenia – 5-7 ul .l
Sól – smak
-
Zmielony czarny pieprz – smak
Serca z kurczaka – 500
d
Kurze jajo – 2 PC
Mąka – pięćdziesiąt g
-
Bułka tarta – sto g
-
-
Olej roślinny do smażenia – 5-7 ul .l
Sól – smak
-
Zmielony czarny pieprz – smak
Serca z kurczaka – 500
d
-
Bułka tarta – sto g
-
Olej roślinny do smażenia – 5-7 ul .l
Kurze jajo – 2 PC
Mąka – pięćdziesiąt g
Sól – smak
Zmielony czarny pieprz – smak
Przygotowanie:
-
Moje kurze serca i położyć je na papierowych serwetkach, aby wysuszone. Oczyszczamy każde serce z filmu i odcinamy warstwy tłuszczu.
Wykonujemy nacięcie wzdłużne nożem, nie przecinając serc do końca, otwieramy je.
Serca bijemy młotkiem kuchennym, aby się spłaszczyły, przykrywając folią spożywczą.
Posolić i pieprzyć serca. Wsyp mąkę na płaski talerz, włóż do niej kolejno wszystkie serca, panierując z obu stron. Strząśnij nadmiar mąki.
Jajka wstrząsnąć oddzielnie, dodać trochę soli. Następnie wkładamy serca do masy jajecznej.
Następnie smarujemy je w pokruszonej bułce tartej, strząsając również nadmiar warstwy.
Smażyć na gorącym oleju przez 3-4 minuty z każdej strony. Nie trzeba przykrywać pokrywki, aby panierka była chrupiąca
Połóż smażone serca na serwetce, tak, aby wchłonął nadmiar oleju. Do serwowania serduszka można uzupełnić sosem.
Smacznego!