Jakie to pyszne!
- pieczarki – 800 gramów
- twardy ser – 200 gramów
- krem 20% – 300 ml
- cebula – 140 gramów
- mąka – 2 łyżki.
Składniki:
masło – 3 łyżki.
- posiekany koperek – 1 łyżka
gotowanie:
- Drobno posiekaj cebulę.
- Pokrój pieczarki na cienkie plasterki.
- Następnie dodaj grzyby i smaż na lekko rumiany kolor.
- Dodaj 2 łyżki. mąkę i wymieszać szpatułką.
Natychmiast wlej śmietanę, wszystko ponownie wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut.
- Umieściliśmy go po brzegi w foremkach, zostawiając miejsce na ser.
- Każdą porcję posyp startym serem.
- Pieczemy w temperaturze 180 C przez 20 minut.
- Smażyć cebulę na niewielkiej ilości oleju, aż stanie się przezroczysta .
- Gotowe julienne posyp posiekanymi ziołami i podawaj .
Źródło: cooku.ru